Noua tehnologie de scanare laser 3D prezenta si in Craiova de anul trecut are aplicabilitate industriala diversa transformand-o intr-o tehnologie cu potential. "In acest domeniu rata de dezvoltare este de aproximativ 40% pe an ceea ce inseamna ca la doi ani piata (de servicii de produse de firme) isi dubleaza marimea" a declarat craioveanul Sorin Busuioc presedintele companiei canadiene SCDS PRO Inc la seminarul "Tehnologii avansate pentru obtinerea documentatiei tehnice HD (de inalta definitie) prin scanarea laser tridimensionala monitorizarea stabilitatii structurale digitizarea si retroingineria structurilor siturilor si obiectelor in regimuri statice si dinamice". Evenimentul care s-a desfasurat ieri la Craiova a fost organizat de firma canadiana in colaborare cu Facultatea de Mecanica si a prezentat principiile si tehnicile de baza folosite in scanarea laser 3D cu diverse domenii de precizie.
Printre subiectele dezbatute in cadrul seminarului au fost scanarea laser 3D cu raze de actiune si domenii de precizie multipla imagerie si modelizare; monitorizarea structurilor si siturilor de mari dimensiuni; tools-uri de vizualizare utilizate in managementul de situri si proiecte. Aceasta tehnologie are aplicabilitate in diverse domenii - la vehicule terestre aerospatiale si navale structuri si infrastructuri BIM (Building Information Modeling) uzine centrale si rafinarii situri istorice si arheologice obiecte de patrimoniu.
Cine este SCDS PRO Inc?
Compania SCDS PRO Inc este recunoscuta ca lider international in modelizarea multidimensionala crearea de geometrii complexe si analiza discreta a structurilor de dimensiuni mari.