Interbrand a finalizat ultimul studiu care avea în vedere topul celor mai puternice branduri din acest an si a lansat Best Global Brands survey. Evaluarea se bazeaza pe numerosi factori care tin de renumele la nivel international, dar si de cresterea financiara. Rezultatele au fost diferite: un numar mare de companii care se ocupau de IT, printre care Google, IMB si Nintendo, au crescut în top, iar gigantii financiari, chiar si Microsoft, s-au vazut alunecând în top. În timp ce Coca-Cola si-a pastrat primul loc în top, fiind cel mai puternic brand din lume pentru a 8-a oara consecutiv, Google a cunoscut o crestere uimitoare de 43% din 2007, sarind de la locul 20, direct pe locul zece. De asemenea, IBM a crescut cu trei procente si a doborât Microsoftul de pe locul doi. Pe locul patru se situeaza GE, Nokia pe locul cinci, urmati de Toyota, Intel, McDonalds si Disney, iar pe locul 11 se afla Mercedes-Benz.

Procesorul viitorului

O echipa de cercetatori de la Universitatile Rochester si Massachusetts (MIT) din Statele Unite au facut primii pasi spre CPU-ul viitorului, realizând primul procesor cu adevarat tridimensional. Acesta atinge o frecventa de lucru de 1.4 GHz si este mult mai compact decât un procesor actual, sub forma de cip. În afara de dimensiunile reduse care vin cu un design 3D, acest format mai are ca avantaje o rata mult mai mica de defecte (care sunt proportionale cu suprafata) si o viteza sporita gratie circuitelor de interconectare mult mai scurte. Singurul dezavantaj descoperit pâna acum este o racire ceva mai greoaie.
Trecerea la un design cubic ar depasi actualele limitari ale tehnologiei siliciului, care se apropie cu pasi repezi de dimensiunile minime posibile. Cel mai greu de realizat aspect în ceea ce priveste aceste procesoare este interconectarea diverselor componente ale unui CPU în toate cele trei dimensiuni ale spatiului, mai ales daca aceste procesoare vor avea alta componenta pe fiecare strat (CPU, CPU, GPU, controller de memorie si tot asa), dupa cum se preconizeaza. Din pacate, acest prototip nu va putea fi pus la treaba, o infrastructura pentru el neexistând deocamdata.
Materiale preluate de pe www.arenait.net