Capacitatea nu va fi atinsa insa prea curand, ci abia in perioada lui 2010, cand este preconizat ca prima unitate de 2.5" va depasi bariera celor 1000 GB. Chiar si asa, cresterea capacitatii va inregistra o urcare serioasa, cu mult peste tendintele actuale.

In momentul de fata, cel mai incapator harddisk pentru notebook-uri, adica cele de 2.5", este de 300 GB, oferit de mai multi producatori. Unitatile de 2.5" nu sunt folosite doar la notebook-uri, la ele apeleaza si producatorii de servere sau de unitati de stocare externe.

Cresterea de patru ori a capacitatii, in decurs de aproximativ 2-3 ani, va fi posibila prin dezvoltarea actualei tehnologii de inregistrare magnetica perpendiculara (PMR).

Totusi, in jurul anilor 2010-2011 se preconizeaza ca pretul unui harddisk va fi egalat de cel al unitatilor SSD, iar acest aspect va influenta serios piata si implicit modelele Fujitsu de 1.2 TB. SSD-urile sunt inlocuitoarele harddisk-urilor, informatia fiind pastrata pe chip-uri de memorie si nu pe discuri magnetice.