Crysis, acesta este numele jocului care va ridica nivelul grafic si al interactiunii la noi limite. Este asteptat de mai bine de un an, producatorii momindu-ne din cand in cand cu poze si mai rar cu ceva secvente cinematice. Astfel, Electronic Arts si Crytek (producatorul jocului) au inlaturat suspansul cand au spus cuvintele magice: 16 noiembrie.

Crysis este bazat pe noile instructiuni grafice DirectX 10 recent lansate de Microsoft odata cu Windows Vista. Din punct de vedere grafic, imaginile nu vor avea egal la momentul lansarii si poate nici mult timp dupa aceea. In ceea ce priveste fizica, se pot spune numai lucruri la superlativ. Intr-unul din putinele filmulete din Crysis se pot vedea cum frunzele se misca in mod natural la trecerea jucatorului prin dreptul lor, acesta fiind unul dintre putinele mici detalii care spun multe despre joc.

Spatiile unde se vor desfasura actiunile vor fi variate: de la insule tropicale, la zone complet inghetate sau pasaje cu gravitatie zero. Nivelul de detaliu al peisajelor de asemenea va lasa pe multi cu gura cascata.

Evident ca exista si reversul medaliei. Pentru a beneficia de calitatea maxima oferita de Crysis, impatimitii vor fi nevoiti sa scoata bani multi din buzunare pentru achizitionarea ultimelor modele de placi video si procesoare. Cat despre RAM, nu putem spune decat ca va fi nevoie de cat mai mult.

(www.tgdaily.com)