Aproape cu totii stim pretul cu care se comercializeaza iPhone in Statele Unite: 499$ varianta cu 4 GB spatiu de stocare, respectiv 599$ modelul de 8 GB. Pe altii, cum sunt cei de la iSuppli, ii intereseaza costul real de producere al unui iPhone.

Punand cap la cap toate subansamblele, piesele si diferitele chip-uri care se regasesc sub carcasa unui iPhone, iSuppli a ajuns la suma de 265$. Aceasta inseamna ca Apple are un profit teoretic de peste 50% pentru fiecare unitate vanduta. Cel putin teoretic, caci cei 265$ reprezinta exclusiv costurile materialelor hardware, nefiind incluse aici costurile suplimentare, precum: bugetele de promovare, eventualele telefoane reparate in regim de garantie, serviciul de suport tehnic etc.

iSuppli mai adauga la aceasta suma 16$ cat reprezinta eventuale costuri pentru dezvoltarea sistemului de operare si al aplicatiilor adiacente.

In alta ordine de idei, Apple a demarat programul de schimbarea al acumulatorilor. Operatiunea costa aproape 86$, incluzand aici si cheltuielile de transport. Un mare neajuns al iPhone este imposibilitatea ca utilizatorul sa isi schimbe singur acumulatorul, acesta fiind lipit pe placa de circuite.