Asteptarea iPhone-ului a luat sfarsit, dupa ce Apple a lansat vineri cel mai mediatizat telefon din istorie. Asa cum am mai spus, iPhone este disponibil momentan doar in Statele Unite in reteaua AT&T (Cingular) sub doua variante: de 4GB si 8GB.

Primele informatii idica faptul ca, pana duminica seara, peste 500.000 de telefoane au fost comercializate. Si asta, chiar daca varianta cea mai cautata este cea de 8GB al carui pret este de 599$, iar in paralel fiind necesara si incheierea unui contract pe doi ani cu AT&T.

iPhone nu este scutit de controverse. Dupa achizitionare clientul este nevoit sa se conecteze prin aplicatia iTunes la un server pentru activarea telefonului, operatiune fara de care nu se pot efectua convorbiri. De aici s-au iscat alte nemultumiri caci multi clienti nu au reusit sa realizeze operatiunea. De asemenea, lipsa telefonului din unele magazine a mai creat ceva neplaceri in randul clientilor, unii dintre ei asteptand mai bine de 3 zile la coada.

Totusi, dupa primele patru zile de existenta pe piata, iPhone-ul pare un succes, volumul vanzarilor reusind sa uimeasca pe multi.