De la lansarea platformei mobile Intel Santa Rosa, toata industria calculatoarelor portabile freamata, iar produse bazate pe Centrino Duo apar ca pe banda rulanta. Toshiba se afla printre luptatoare si prezinta Dynabook Satellite WXW; pe scurt: un notebook adresat segmentului multimedia - gaming.

Ceea ce face deosebit portabilul este sistemul video. Acesta este format dintr-un ecran de 17", in format wide si de rezolutie 1680x1050 pixeli, si o placa grafica GeForce Go 8700GT cu 256 MB de memorie. Cu asa dotari, Satellite WXW nu prea are concurenti pe cele doua nise la care se incadreaza. Platforma este completata cu procesorul Intel Core 2 Duo T7300, tactat la 2 GHz, si un singur GB de memorie, care insa nu poate fi upgradat. Sistemul de stocare este alcatuit dintr-un harddisk de 120 GB si o unitate optica DVDRW Dual Layer.

In general, notebook-urile de 17" au o greutate ridicata care afecteaza capitolul portabilitatii, insa nu si Satellite WXW. Acesta are doar 3.9 kg, o valoare redusa in grupa modelelor de 17". La fel de redus este si pretul sistemului, raportat la componentele din dotare evident, 1.390 euro.

(www.akihabaranews.com)