Cel mai popular browser de pagini web pentru sistemele Apple este Safari, recunoscut de catre toti utilizatorii calculatoarelor motorizate de sistemul de operare MAC OS X, insa mai putin de utilizatorii Windows. Acest lucru insa are sa se schimbe deoarece Apple a decis sa lanseze o versiune a browser-ului si pentru operatorii sistemelor de operare Microsoft.

Astfel, in cadrul conferintei "World Wide Developers Conference" care se desfasoara la San Francisco zilele acestea, Apple a lanast o versiune beta a browser-ului Safari pentru Windows. Acesta a fost prezentat aproape ca o revolutie in domeniu, caci Apple a declarat ca Safari este mai rapid cu 42% decat Firefox si de doua ori mai rapid decat concurentul direct, Internet Explorer.

Safari vine dotat cu strictul necesar unui browser din ziua de azi: Pop-up Blocker si navigare in TAB-uri (ferestre multiple). O alta functie interesanta este oprirea temporara a salvarii paginilor vizitate, aceasta in cazul in care nu vreti ca altcineva sa vada pe unde ati umblat pe Internet.

In cadrul aceluiasi eveniment, Apple a prezentat si functii din viitorul lor sistem de operare intitulat Leopard care va fi lansat in Octombrie. Neexistand o data sigura de lansare a versiunii finale a Safari, se presupune ca evenimentul va avea loc concomitent cu lansarea Leopard.

Descarcarea versiuni beta a Safari se face de la adresa: http://www.apple.com/safari/download

(www.dailytech.com)