Furnizorul roman de telecomunicatii si cablu Astral Telecom a fost preluat de firma americana Liberty Global. Potrivit comunicatului dat publicitatii de firma americana, tranzactia va fi incheiata in ultimul trimestru al acestui an.

Achiziţia va fi realizată prin intermediul subsidiarei Liberty Global din Europa, UPC Broadband. In prezent, acţiunile Astral Telecom se află în proprietatea fondului de investiţii AIG New Europe şi a unui grup de investitori romani şi străini.

Valoarea tranzacţiei, la care se adaugă datorii estimate de 12 milioane de dolari ale companiei romane, reprezintă de 7,8 ori nivelului fluxului operaţional de lichidităţi al Astral Telecom, calculat fără a include economiile rezultate din utilizarea în comun a reţelelor.
Astral Telecom furnizează pentru aproximativ 890.000 de clienţi servicii video, de voce şi date. Pe de alta parte, Liberty Global este deja prezentă pe piaţa romanească de profil, prin UPC Romania, deservind peste 360.000 de utilizatori

Liberty Global este cel mai mare operator de cablu în sistem broadband din afara Statelor Unite, după numărul de clienţi, serviciile sale ajungand, la sfarşitul lunii martie, la 14,3 milioane de utilizatori.