Corsair a lansat seria Survivor de memorii externe pe USB a caror principala caracteristica este rezistenta fizica. Mai exact, rezista la socuri mecanice serioase, dar si la scufundarea in apa pana la 200 de metri.

Rezistenta crescuta a lui Survivor este data de carcasa din aluminiu laminat si de garniturile de cauciuc sudate de carcasa. Increderea celor de la Corsair in noul lor produs se poate observa din perioada de garantie: 10 ani.

In spatele scutului protector se afla un drive normal, a carui stocare se face pe memorii flash. Din spusele producatorului, viteza de citire pe un drive Survivor este de 34 MB/s, respectiv 23 MB/s la scriere, fiind astfel unul dintre cele mai rapide de pe piata. Seria va fi oferita in doua variante: de 4 GB la 59.99$ sau de 8 GB la 129.99$, fiind deja disponibile spre vanzare.

Corsair nu este la prima serie de memorii USB rezistente. Anul trecut a lansat seria Voyager recunoscuta dupa invelisul de cauciuc, care ii ofera o rezistenta la scufundare in lichide si o rezistenta mecanica sporita, dar nu ca cea a noii serii Survivor.