Profesorii din Statele Unite ridica o noua problema care vizeaza iPod-urile si echipamentele electronice similare. Dascalii sustin ca acestea sunt folosite de elevi si studenti pentru a copia in timpul examenelor.

Dimensiunile mici ale echipamentelor dar si al castilor le fac greu de depistat in timpul unui examen, iar elevii si-ar putea pune in format audio sau text diverse subiecte. Profesorii sustin ca elevii folosesc de ceva timp aceste tehnici, iar uneori sunt foarte inventivi, redenumind fisierele audio incriminate cu numele unor melodii pentru a nu fi descoperiti.

Deja in unele institutii de invatamant din California, Washington si Seattle utilizarea echipamentelor gen iPod a fost interzisa, insa nu toti elevii se conformeaza. Situatia se regaseste la nivel mondial, scoli din Canada au interzis deja utilizarea acestor echipamente.

In contrast, Duke University din Carolina de Nord, a lansat un proiect in urma cu trei ani pentru a vedea cum pot aceste echipamente sa imbunatateasca performantele elevilor, oferind unora iPod-uri gratuit.

(www.cnn.com)