Producatorii estimeaza ca pretul televizoarelor LCD va scadea cu maximum 15%, informeaza NewsIn. Vanzarile pe acest segment de piata vor creste, iar consumatorii vor pune accent pe design si specificatii, ca urmare a puterii de cumparare crescute a romanilor.Scaderea preturilor prin eliminarea taxelor si accesul la informatie al clientilor au dat un potential important pietei de televizoare LCD. "Pana la sfarsitul anului, estimam o scadere a preturilor intre 10 si 15% fata de ianuarie 2007, astfel incat putem spune ca ele incep sa inlocuiasca televizoarele conventionale", a declarat pentru NewsIn presedintele LG Electronics Romania, Han Khyu.Estimarile companiei spun ca modelele cele mai cautate vor fi cele cu diagonala mare. "In ultima perioada, se poate observa o crestere a cererii pentru monitoarele cu diagonala mare, peste 19 inch, in conditiile in care monitoarele cu diagonala de 15 inch au disparut aproape complet de pe piata. Potrivit estimarilor, cea mai mare crestere a cererii se va inregistra pe segmentul televizoarelor LCD cu diagonala de 26, 32 si 37 de inch", a adaugat presedintele LG.Bobby Burbac, directorul de marketing al BenQ pentru Romania, a declarat pentru aceeasi agentie de presa: "Estimarile noastre arata faptul ca exista o polarizare mai putin accentuata pe segmentul de pret foarte mic, asa cum era in urma cu ceva timp, si mai degraba accentul se pune pe design si pe specificatiile produsului. Rata de adoptie a echipamentelor de ultima generatie este din ce in ce mai ridicata. Pentru gama de televizoare LCD ne asteptam la o scadere a preturilor, data in principal de scaderea costurilor de productie, dar in nici un caz nu ne putem astepta la o scadere cum a fost cea cauzata de eliminarea taxei vamale din Romania, de la inceputul acestui an". In schimb, reprezentantii BenQ considera ca monitoarele LCD pentru PC  cu diagonala de 19 inch vor fi cel mai bine vandute. "Legat de tendinte, ne asteptam sa fie mai multi utilizatori generalisti decat cei veniti dinspre IT, care au constituit o buna perioada o pondere importanta a pietei", a mai declarat Burbac.LG si BenQ in RomaniaLG Electronics se afla pe piata din Romania incepand din anul 1990, prin intermediul distribuitorilor autorizati, si din anul 2004 ca LG Electronics Romania. Compania a avut o cifra de afaceri de 50 de milioane de euro in anul 2005, iar pana in 2007 vizeaza sa devina brandul premium numarul 1 pe piata locala a electronicelor si electrocasnicelor. In Romania, partenerii LG Electronics pe IT sunt Asesoft Distribution, RHS Company, K-Tech Electronics. Produsele IT ale companiei LG pot fi gasite si in lanturile mari de retail.
Corporatia BenQ este formata din trei grupuri principale de afaceri - Digital Media Business Group, Integrated Manufacturing Service Business Group si Mobile Communication Business Group. Fiecare dintre aceste divizii prezinta o gama larga de produse, create special pentru un stil de viata digital. BenQ are ca parteneri in Romania companiile Altex, Darer, Proca Romania, RHS Company, Tornado Sistem pentru zona de distributie IT si StarPrint pentru zona mediilor de stocare.
LCD si CRTLCD este abrevierea pentru Liquid Crystal Display (indicator cu cristale lichide) si este o tehnologie de producere a monitoarelor care se bazeaza pe filtre de polarizare si celule cu cristale lichide pentru a produce o imagine, spre deosebire de iluminarea fosforului de o raza de electroni, asa cum se intampla la monitoarele CRT (Cathode-Ray Tube - tub catodic).