Cu putin timp inaintea reducerilor de pret ce vor afecta procesoarele Core 2 din 22 aprilie, Intel lanseaza succesiv cateva noi procesoare. Cel mai important dintre ele este si cel mai puternic model la ora actuala, Core 2 Extreme QX6800, dotat cu patru nuclee si care lucreaza la 2.93 GHz. Ca si procesoarele gamei high end de la AMD, si acesta are multiplicatorul deblocat pentru pasionatii overclocking-ului. Remarcabil, ca de altfel la toate modelele quad core de la Intel, sunt cei 8 MB cache L2.

A doua lansare de marca a Intel din aceasta perioada este reprezentata de prima gama de procesoare ULV bazate pe tehnologia Core 2. ULV provine de la "ultra low voltage", adica acele procesoare al caror consum este foarte redus, fiind dedicate notebook-urilor ultra portabile si altor dispozitive mobile de mici dimensiuni. Primele modele sunt U7600 si U7500 tactate la 1.2 GHz, respectiv 1.06 GHz. Consumul lor se situeaza in jurul a 10W, foarte putin daca tinem cont si de cei 2 MB cache L2.

Intel incepe sa dea contur gamei Celeron M 5xx, prima familie entry level bazata pe tehnologie Core 2. Sunt practic procesoare cu nucleu Merom (Core 2 Duo pentru notebook-uri), dar cu un nucleu dezafectat si cu mai putina memorie cache L2. Astfel, dupa ce in ianuarie a prezentat modelul Celeron M520 tactat la 1.6 GHz si dotat cu 1MB cache L2, Intel anunta acum modelul M530 la 1.73 GHz, dar care va fi bazat pe un nou nucleu, Merom-L. Acesta are la baza un proces tehnologic imbunatatit care reduce dimensiunile pastilei de siliciu, dar si costurile de productie.

(www.tgdaily.com)