Unul dintre atuurile aderari tarii noastre la Uniunea Europeana, si anume investitiile straine, se va concretiza in curand. Nokia, una dintre cele mai importante companii de telefonie mobila, a anuntat ca urmatoarea fabrica pe care o va deschide va fi in Romania. Cea de-a 11-a fabrica a companiei finlandeze va fi construita la Cluj, iar Nokia precizeaza ca va investi 60 de milioane de euro. Pe langa acest aspect trebuie sa ne gandim la locurile de munca ce vor fi create in zona, dezvoltand astfel si alta regiune a tarii in afara capitalei.

Compania declara ca a ales Romania datorita cereri crescande de telefoane mobile in Europa, Orientul Mijlociu si Africa, precum si datorita bunei pregatiri a lucratorilor romani si traditiei industriale in regiune.

Construirea fabricii va fi un exemplu pentru alte domenii din Romania datorita perioadei scurte in care va fi ridicata. Lucrul la aceasta va demara in saptamanile care urmeaza, iar in prima jumatate a anului viitor Nokia spera ca fabrica sa fie functionala, gata pentru a intra in productie.

Exemplul Nokia este posibil sa fie adoptat si de alte companii recunoscute la nivel mondial, nu doar din domeniul IT&C, mana de lucru relativ ieftina fiind un atu al tarii noastre.