Concursul de PC design initiat de Intel, al carui premiu este de un milion de dolari, a ajuns aproape de final. Au mai ramas in joc zece modele printre care se numara si nume sonore: Acer sau ECS. Castigatorul va fi desemnat prin vot la care poate participa oricine are acces la Internet pe pagina http://www.intelchallenge.com/.

Concursul de design a fost lansat de Intel in septembrie 2006 si are ca scop crearea unui calculator personal de mici dimensiuni care sa concureze direct cu Mac Mini de la Apple. Platforma va fi construita in jurul procesorului Core 2 Duo si trebuie sa incorporeze tehnologia ViiV. Aceasta din urma reprezinta o platforma creata pentru caminul digital care sa usureze accesul si controlul materialului multimedia.

Practic, Intel vrea sa creeze un calculator cu un aspect high tech, de ultima generatie, care sa fie foarte usor de folosit si sa ofere utilizatorului acces rapid la filme, muzica, poze etc.

Anuntarea castigatorului va fi facuta la urmatorul eveniment IDF (Intel Developer Forum) care va avea loc la Beijing in aprilie.

(www.reghardware.co.uk)