Fundatia Orange a derulat un studiu in perioada 28 martie - 8 aprilie, ce a urmarit identificarea resurselor digitale folosite la clasa de catre profesori si a solutiilor utilizate pe perioada suspendarii cursurilor scolare. De asemenea, studiul a identificat si obiceiurile de utilizare pentru platforma Invatare si testare online, Learning Management System gratuit pus la dispozitie in cadrul platformei Digitaliada.
Potrivit studiului, pe perioada suspendarii cursurilor, cele mai folosite resurse, alaturi de platforma Digitaliada, sunt platformele de comunicare Zoom (21%), WhatsApp (23%), Google Classroom (13%) si Facebook (11%). 36% dintre profesori si directori sustin ca au urmat cursuri de utilizare a instrumentelor digitale in procesul educațional.
Cel mai frecvent, elevii folosesc platforma Invatare si testare online pentru Matematica (83%), Limba si literatura romana (75%) si Limbi straine (51%).
98% dintre cadrele didactice ne-au spus ca platforma este folositoare in contextul actual, iar 95% dintre acestea isi doresc sa o utilizeze si dupa reintoarcerea la scoala.
È›