www.libertatea.ro informeaza: O tanara a fost spionata prin intermediul camerei web a laptopului, de un hacker. Povestea a ajuns un exemplu pentru cei care doresc sa se protejeze cat mai bine de intruziunea in viata privata.
Acum cativa ani, un barbat de 31 de ani a fost arestat de politistii din California. Motivul: omul, un hacker, spiona o tanara prin intermediul camerei web a laptopului acestuia.
Ulterior, o echipa de cineasti a realizat un scurt metraj bazat pe aceasta tema, pentru a atrage atentia asupra pericolelor la care ne expune tehnologia.
Specialistii in securitate informatica va sfatuiesc sa lipiti ceva peste camerele video de la laptop, tableta sau smartphone.
Unul dintre cei mai importanti specialisti in securitate de la F-Secure, Mikko Hypponen, foloseste leucoplast pentru laptopul sau. Spune ca il da jos atunci cand are o videoconferinta, dupa care il pune la loc. Sunt platit sa fiu paranoic. La ce va asteptati?, a declarat el.
De asemenea, fondatorul FinSpy si FinFisher, Martin Muench, foloseste hartie lipicioasa pentru a-si apara intimitatea.
Anii trecuti, o fotografie a surprins laptopul lui Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, care avea lipita o banda adeziva peste camera video.
Iar acum doi ani, seful FBI de la acel moment, James Comey, a declarat ca a apelat la banda adeziva dupa ce a vazut aceasta metoda la stiri.