I like IT informeaza: Apple a lansat iPhone X, 8 si 8 plus. Ce aduc nou
Apple a lansat marti seara 3 telefoane nou-noute. Cel mai asteptat a fost iPhone X, cel care marcheaza 10 ani de aparitia primei generatii. iPhone X vine cu un ecran care acopera toata partea frontala a telefonului si cu un pret cel putin la fel de spectaculos. 1000 de dolari fara taxe. Apple renunta si la butonul Home, cu senzorul de amprenta in favoarea deblocarii pe baza de recunoastere faciala. Si asta nu este singura noutate Apple, caci tot marti-noapte au lansat si iPhone 8 si 8 Plus. iPhone X se remarca, la prima vedere, prin ecranul spectaculos. Are un ecran nou - Super Retina - care foloseste tehnologie OLED. Si butonul Home a disparut ca sa-i faca loc displayului. Zvonurile s-au adeverit. Senzorul de amprenta dispare ca sa-i faca loc unei noi tehnologii, FaceID. Deblocarea se face de-acum cu fata.
Phil Schiller, director de marketing:
- Telefonul tau e blocat pana te uiti la el si te recunoaste. Numim asta Face ID. Face ID iti invata fata. Chiar daca iti schimbi tunsoarea sau daca iti pui ochelari. Si se adapteaza, daca, spre exemplu, decizi sa iti lasi barba. Merge atat ziua, cat si noaptea.
Apple garanteaza ca sistemul nu poate fi pacalit de o poza sau de un mulaj si spune ca este de 20 de ori mai sigur decat cel cu amprentaa. Doar ca in timpul prezentarii a dat o mica eroare. Un buton lateral te ajuta sa lansezi usor SIRI. Apple a mai anuntat doua noi telefoane. iPhone 8 si varianta cu ecran mai mare, iPhone 8 plus. Ambele reprezinta varianta imbunatatita a lui iPhone 7. Noul smartphone are exteriorul integral din sticla, si asta pentru ca in sfarsit, vin si cu incarcare wireless. Asa cum modelele Samsung au deja de cativa ani.
Phil Schiller, director de marketing:
- Este cea mai rezistenta sticla folosita la un smartphone. Este complet sigilat si are rezistenta la apa si la praf.
Are un procesor cu 25 la suta mai rapid decat cel de pe iPhone 7 si doua camere de 12 MP, cu stabilizare optica si senzori mai performanti in lumina slaba. iPhone 8 ajunge in magazine incepand cu 22 septembrie, la un pret de pornire de 700 de dolari. iPhone X are un pret care porneste de la 999 de dolari si va fi disponibil in magazine din 3 noiembrie. Atentie, insa. Aceste preturi sunt fara taxe. Asa ca iPhone Zece ar putea ajunge la noi in tara la aproape 5.500 de lei.

Sursa: stirileprotv.ro