Sony Ericsson isi continua seria de lansari si prezentari de noi produse care dureaza inca de la inceputul anului. Ultimul aparut pe lista este W660, un terminal din gama Walkman adresat pasionatilor de muzica. In ceea ce priveste designul, W660 pare a fi o contopire a doua modele precedente, W810, probabil cel mai de succes Walkman, si W850, singurul slide-in al familiei. Modelul va fi oferit in doua nuante de culori, mai bine spus doua teme: record black si rose red (dupa cum se poate vedea si din poza).

O functie interesanta este TrackID. Practic, daca ai un pasaj al unei melodii si nu ii sti numele il trimiti la Gracenote Mobile MusicID pentru aflarea informatiilor necesare. Astfel, daca asculti o melodie la radio si iti place, dar nu ii stii numele, inregistrezi un pasaj si il trimiti la Gracenote pentru identificare. O alta functie interesanta este cea de transmitere a melodiilor via bluetooth catre echipamentele compatibile.

Telefonul este livrat cu un card de memorie de 512 MB, evident M2 (memory stick micro), dispune de o camera foto de 2 MP si se conformeaza standardelor 3G. Printre altele mai incorporeaza un ecran LCD de 2", browser web si cititor de fluxuri RSS.

Dimensiunile modelului sunt 102x46x14.5mm, iar greutatea sa este de 93g. In ceea ce priveste autonomia, Sony Ericsson se lauda ca W660 atinge 6 ore de convorbire si pana la 15 zile de stand-by.

Modelul quad-band W660 va fi lansat undeva in urmatoarele trei luni. Din cadrul categoriei mai fac parte si urmatoarele modele: W850, W810, W800, W880 sau W950.