Motorul de cautare Google marcheaza, vineri, debutul Jocurilor Olimpice de vara de la Rio de Janeiro cu un doodle inspirat din jocul fructelor, cu durata de 69 de secunde.
Ca de fiecare data, in ultimii ani, motorul de cautare Google saluta marile evenimente internationale fie cu un logo, fie cu un doodle, de multe ori interactiv, pentru a face cunoscut lumii intregi atasamentul sau la valorile si momentele importante ale istoriei contemporane, scrie Agerpres.
Pentru a puncta ziua debutului oficial al Olimpiadei de vara, editia 2016, Google a ales un fim scurt, bazat pe elementele intalnite in popularul joc al fructelor, conceput special pentru calatorii in spatiul virtual.
Cadrul este cel al disciplinelor sportive care sunt incluse in actuala editie a Jocurilor Olimpice moderne, cu singura diferenta, ca cei care participa la competitii nu sunt oameni, doar fructe exotice. Clipul face trimitere la sporturi precum BMX, polo pe apa, atletism, tenis si nu numai.
Desi ceremonia este programata pentru vineri, primele competitii au inceput inca de miercuri, cu meciurile de fotbal feminin.
Editia a 31-a a Jocurilor Olimpice de vara de la Rio de Janeiro va debuta oficial vineri (sambata, 02,00, ora Romaniei), cu ceremonia de deschidere, care va avea loc pe Stadionul Olimpic Maracana.
La Jocurile de vara de la Rio, care au loc in plina iarna australa, vor participa peste 10.500 de sportivi, din 206 tari, printre care si Romania, care va avea o delegatie de 96 de sportivi si 7 rezerve, la 15 sporturi. Portdrapelul delegatiei noastre va fi gimnasta Catalina Ponor, tripla campioana olimpica in 2004, la Atena.
Surse: DCNEWS, independent.md