prosport.ro informeaza: Ce este PokemonGO, jocul care a isterizat o lume intreaga. Pro si contra: te scoate din casa Vs adictie periculoasa. Oportunitate: cum poti face bani din joc

Ce este Pokemon Go?

Pokemon Go este un joc video pentru mobile, aparut in aceasta vara, si se bazeaza pe augmented reality, o tehnologie care integreaza elemente virtuale in lumea reala pentru a crea interactiune intre utilizator si aplicatie. Utilizatorul se foloseste de GPS-ul din telefon pentru a localiza diferiti pokemoni pe o harta in lumea reala, iar cand ajunge la locul unde se afla creatura respectiva, porneste camera foto. Pe ecran ii va aparea imaginea din camera foto, deasupra ei fiind proiectata un pokemon virtual. Utilizatorul il poate captura folosind un pokeball, o minge virtuala pe care o arunca si cu care il prinde; pe langa cautatul de pokemoni, utilizatorul mai poate sa ii antreneze pe cei care ii detine deja si sa invite alti prieteni sau utilizatori la un duel intre pokemoni
Jocul s-a lansat pe 6 iulie si a devenit peste noapte cea mai descarcata aplicatie pe Google Play si App Store, magazinele de aplicatii pentru sistemele de operare Android si iOS. O firma de specialitate in domeniu, SensorTowers, estimeaza ca jocul a fost descarcat in SUA de peste 7.5 milioane de ori si genereaza venituri zilnice de peste 1.6 milioane de dolari pentru compania dezvoltatoare: Niantic. Mai mult, valoarea companiei Nintendo a crescut cu peste 7.5 miliarde de dolari in doar doua zile de la lansarea jocului.
Niantic este o companie fondata de John Hankes, CEO-ul firmei Keyhole Inc, un startup achizitionat de Google in 2004 si specializat in aplicatii pentru vizualizarea datelor geospatiale. De asemenea, Keyhole Inc a obtinut investitii si de la In-Q-Tel, un fond finantat de CIA pentru a obtine acces la cele mai noi tehnologii in domeniul IT.

Cum incurajeaza Pokemon Go miscarea?

Fata de alte jocuri video, unde ai nevoie sa stai in fata unui calculator sau unui televizor, Pokemon Go te obliga sa vizitezi fizic locatii in care sunt plasati intamplator pokemonii. Unii sunt continuti in oua, iar pentru a le sparge, este nevoie sa mergi pe jos o distanta de cativa kilometri. Multi utilizatori au postat pe retele sociale cum au facut febra musculara la picioare dupa s-au plimbat ore intregi in speranta de a gasi creaturile care apar pe harta; creatorii jocului chiar au recunoscut ca unul din scopuri a fost sa faca lumea sa iasa afara pentru miscare.
- Multe aplicatii de fitness contin mult bagaj care te face sa te simti precum un atlet olimpic esuat, cand tu iti doresti doar sa ajungi in forma. Pokemon Go este conceput sa te puna in miscare prin a-ti oferi recompense sub forma de pokemoni, in loc sa puna presiune asupra ta, spune John Hanke de la Niantic Inc.