EURO 2016 este unul dintre evenimentele sportive ale anului, mult asteptate de suporteri din toata lumea. Motorul de cautare Google marcheaza startul EURO 2016, care va avea loc in aceasta seara, cu partida Romania - Franta, printr-un logo special.
Astazi, imediat dupa ora 00.00, toti utilizatorii GOOGLE Romania au avut o supriza cand au deschis motorul de cautare. In prim plan, la pagina de start apare celebrul cocos galic, simbolul neoficial al Frantei. Astfel, toti utilizatorii Google pot vedea inainte de orice cautare cunoscutul cocos galic, simbolul neoficial al Frantei, care canta, dar si turnul Eiffel care prinde viata si loveste balonul pentru a da gol.
Campionatul European de Fotbal 2016 se desfasoara Franta, intre 10 iunie si 10 iulie 2016. Romania - Franta, este meciul care deschide turneul final al Campionatului European de fotbal. Partida cu trupa din Hexagon va avea loc, vineri, de la ora 22:00 (in direct pe Dolce Sport si Pro TV).
In afara de surpriza Google, mai avem o veste buna. Daca aveti planuri sa urmariti meciul Romania-Franta, care deschide oficial campionatul Euro 2016, avem o veste buna pentru voi. Dolce Sport lanseaza aplicatia integrata Dolce Sport, dedicata fanilor sportului, oferind astfel utilizatorilor posibilitatea de a urmari live, de pe orice dispozitiv, competitiile transmise de Dolce Sport TV si toate stirile importante din sport. Asadar, meciul Romania-Franta va fi live si pe smartphone-uri, Smart TV-uri sau tablete.
Campionatul European de Fotbal 2016, cunoscut si ca EURO 2016, va fi cea de-a 15 editie a Campionatului European de fotbal masculin organizata de UEFA. Este programat sa se joace in Franta, intre 10 iunie si 10 iulie 2016. Spania este detinatoarea trofeului.
Franta a fost aleasa sa gazduiasca turneul pe 28 mai 2010, invingand Italia si Turcia. Meciurile se vor juca pe 10 stadioane din 10 orase: Bordeaux, Lens, Lille, Lyon, Marseille, Nisa, Paris, Saint-Denis, Saint-Etienne si Toulouse. Va fi pentru a treia oara cand Franta va gazdui turneul, dupa cel inaugural si cel din 1984. Franta a castigat de doua ori acest turneu: in 1984 si in 2000.
Castigatorea va avea dreptul sa participe la Cupa Confederatiilor FIFA 2017, gazduita de Rusia.
In cadrul Euro 2016, prezenta din nou la un turneu final dupa o asteptare de 8 ani, Romania a fost repartizata in Grupa A, alaturi de tara gazda, Franta, Elvetia si Albania, iar tricolorii vor disputa meciul de deschidere in compania Frantei, pe 10 iunie, de la 22:00, pe Stade de France. Este prima editie din istorie in care la Euro vor fi prezente 24 de echipe, iar in fazele eliminatorii se vor califica, pe langa primele 2 clasate din fiecare grupa, si cele mai bune 4 locuri 3.

Surse: libertatea.ro, playtech.ro, ziuaconstanta.ro