Utilizatorii de telefonie mobila cred, de multe ori, ca cineva le asculta conversatiile de la telefon. In diverse publicatii a aparut un articol pe tema INTERCEPTARII telefonului mobil. Au fost chiar identificate si unele SEMNE care iti arata daca cineva iti asculta convorbirile. In cazul in care si voi v-ati pus vreodata aceeasi intrebare, va prezentam mai jos cateva indicii care ar putea demonstra faptul ca telefoanele mobile pe care le utilizati frecvent s-ar putea sa fie in categoria celor interceptate. Cu siguranta te-ai intrebat macar o data daca telefonul tau este ascultat. Iata cateva din semnele care ti-ar putea indica faptul ca telefonul mobil ar putea fi interceptat:

- Telefonul trebuie reincarcat mai des / descarcarea rapida
Daca telefonul trebuie reincarcat mai des - acesta poate fi un semn ca aplicatiile-spion folosesc intensiv energia acumulatorului.

- Telefonul se inchide prea incet / deconectarea lenta
Un alt semn al posibilei interceptari este deconectarea prea lenta a telefonului mobil.

- Supraincalzirea/bateria telefonului se incalzeste chiar si in stand-by
Incalzirea acumulatorului, in regimul de asteptare, poate insemna, de asemenea, ca o aplicatie-spion functioneaza in aparatul vostru.

- Ecranul telefonului se lumineaza fara vreun motiv anume
Daca ecranul telefonului se lumineaza fara vreun motiv anume exista posibilitatea ca acesta sa fie interceptat.

- Operator neobisnuit
Daca in timpul cautarii unei retele, telefonul gaseste operatori neobisnuiti sub forma unui sir de cifre, ceva nu este sigur in regula.

- In timpul convorbirilor auzi zgomote ciudate: ecouri, fosnete, zgomote ciudate
Se pare ca daca apelati un anumit numar iar la capatul firului se aude un sunet de fundal neobisnuit, e semn clar ca telefonul va este interceptat. In cazul in care va raspunde un robot care spune ca ai tastat un numar gresit, inseamna ca telefonul nu va este ascultat.