O noua metoda de inselatorie face valva in Romania. Mai multe persoane au fost sunate de pe un numar care are un prefix ce nu apartine niciunei tari.
Numarul suspect este +78.09.002.50.38. De regula, apelantul nu lasa mult apelul, da doar bip, spun persoanele care au primit acest apel. Oamenii care suna inapoi sunt intampinati de vocea unui robot, care ii anunta, in limba engleza, ca tocmai au castigat un premiu de 5.000 de dolari: If you are the owner of this number you just won 5000 dollars. Urmeaza instructiuni despre pasii care trebuie urmati pentru a intra in posesia premiului.
Utilizatorii de internet discuta deja despre acest subiect pe forumuri. Pe reddit.com a fost deschis un topic pe aceasta tema. In ultimele 4 ore, s-au inregistrat deja 19 comentarii. Cei mai multi dintre comentatori spun ca au inchis imediat cum au fost intampinati de vocea robotului telefonic.
Mai multi clienti ai retelelor de telefonie din Sibiu au primit acest apel. Reprezentantii autoritatilor avertizeaza ca este probabil ca aceasta sa fie o inselatorie - fie numarul sa fie cu suprataxa, fie utilizatorii sa fie indrumati catre un cont bancar, unde sa depuna o suma pentru a intra in posesia asa-zisului premiu.