Creste performanta PC-ului cu un stick USB transformat in memorie RAM/playtech.ro/
Pentru ca nu toti ne permitem un upgrade de memorie RAM, utilitarul ReadyBoost al celor de la Microsoft e ideal pentru a mari performanta calculatorului.
In video-tutorialul de astazi discutam despre un serviciu oferit de Microsoft, in Windows, pe nume ReadyBoost.Acesta permite memoriilor USB sa fie transformate in memorie virtuala RAM si, automat, sa imbunatateasca performanta calculatorului.
Atunci cand ne gandim la metode de imbunatatire a performantelor PC-ului si la o mai buna functionare a acestuia, unul din primele ganduri este cresterea memoriei RAM. Cu cat un sistem are mai multa memorie, cu atat aceasta vine in ajutorul hard disk-ului pentru a rula aplicatiile mai rapid si, automat, rezulta un sistem care functioneaza mai bine. Cu toate acestea, adaugarea unor noi placute RAM nu este tot timpul o solutie viabila, din cauza faptului ca sistemul nostru nu mai are capacitatea de a sustine noi placi de memorie sau acestea nu sunt tocmai cele mai ieftine.
Va intrebati, asadar, cum ne poate ajuta un stick de memorie pe USB? Incepand cu Windows Vista, ne este pus la dispozitie de catre Microsoft un serviciu pe nume ReadyBoost, pe care il veti gasi in sectiunea de proprietati ale unui stick de memorie, ori direct in autoplay-ul memoriei flash atunci cand aceasta este introdusa in calculator. ReadyBoost permite Windows-ului sa foloseasca memoria nevolatila a unui stick de memorie sau card SD pentru a imbunatati performanta calculatorului.
Aceasta imbunatatire introdusa direct in Windows si detaliata in imaginile tutorialului de astazi se foloseste de cache pentru a stoca fisierele folosite recent. Prin intermediul management-ul inteligent de memorie introdus odata cu Windows SuperFetch, ReadyBooster se ocupa de fisiere foarte mici care sunt mai greu de accesat pe hard disk-uri. Bineinteles, vorbind despre HDD-uri cu platane rotative, nu cele de tip SSD, unde aceasta problema a fost remediata.
Trebuie retinut insa, ca, pentru a simti o imbunatatire a rapiditatii sistemului de operare, este nevoie de o memorie flash USB de minim 1GB. Recomandat este o ratie de 1:1 cu memoria RAM, dar ideal este sa dedicam un spatiu de stocare dublu fata de memoria calculatorului.
Pe langa acest serviciu care ne poate imbunatatii performanta calculatorului, prezentam un mic truc care ne va ajuta sa intram in Windows mai repede.In plus, un sfat de sezon care ne va face calculatorul mai rapid si un spatiu de lucru mai placut.
Vizionare placuta! http://playtech.ro/2014/cum-ransformi-stick-ul-usb-in-memorie-ram/