digi24.ro/GOOGLE DOODLE dedicat lui Lucy
GOOGLE DOODLE 24 noiembrie 2015. Motorul de cautare Google si-a schimbat, marti, logo-ul cu o animatie, pentru a marca 41 de ani de la descoperirea lui Lucy. Asa au fost denumite oasele unui schelet apartinand unei fiinte de gen feminin din specia hominida Australopithecus afarensis, care a trait acum 3,2 milioane de ani in Etiopia.
40 la suta din ramasitele fosilizate au fost descoperite intacte in urma cu 41 de ani, iar paleoantropologul Donald Johanson le--a dat numele Lucy, inspirandu-se din cantecul formatiei Beatles Lucy in the Sky with Diamonds. Studiind oasele exemplarului, in special structura genunchiului si curbura coloanei vertebrale, oamenii de stiinta au descoperit ca Lucy si-a petrecut majoritatea timpului mergand in doua picioare.
Lucy seamana foarte bine cu fiintele umane. Mergea biped, asa cum o fac si oamenii, insa dimensiunile ei erau mult mai reduse. Oamenii de stiinta cred ca avea 1,1 metri si cantarea 29 de kilograme.
Scheletul se pastreaza la Muzeul Național din Addis Abeba, Etiopia, dar vizitatorilor li se prezinta o replica din plastic, intrucat oasele au nevoie de condiții speciale de conservare.