Business Insider: Facebook a fost creat la cererea CIA. Mark Zuckerberg, agent secret.
Zvonul a fost lansat de publicatia Business Insider si face referire la faptul ca unul dintre investitorii in site-ul de socializare Facebook ar avea legatura cu CIA. Mai mult, articolul noteaza si faptul ca Mark Zuckerberg ar fi agent CIA.
Potrivit Business Insider, CIA ar fi creat Facebook pentru a putea supraveghea si a avea acces la miliarde de informatii cu caracter personal.
Despre Facebook, cea mai populara retea sociala din lume, s-au scris mii de articole si s-a facut chiar un film, insa cei care vor sa afle totul despre retea o pot face citind cartea The Facebook Effect” a lui David Kirkpatrick.
Iata cateva dintre lucrurile pe care nu le stiati despre site-ul de socializare:
1. In anul 2006, hackerul Chris Putnam a spart reteaua si a schimbat mii de profiluri Facebook astfel incat sa arate ca profilurile MySpace. Facebook nu l-a dat pe mana justitiei, ci l-a angajat.
2. Cand Jim Breyer de la Accel a investit 12,7 milioane de dolari, in Facebook, in 2005, Mark Zuckerberg, Sean Parker si Dustin Moscovitz au primit fiecare cate un milion de dolari.
3. Steve Chen a lucrat cateva saptamani la Facebook inainte sa se decida sa porneasca propria afacere: YouTube.
4. Compania TheFacebook a cumparat domeniul Facebook.com cu 200.000 de dolari.
5. Varsta medie a angajatilor Facebook este 31 de ani.

Mark Zuckerberg, avere de 7 miliarde de dolari

La numai 26 de ani, Mark Zuckerberg este unul dintre cei mai tineri miliardari in dolari ai lumii. Recent, acesta a semnat intrarea sa in clubul filantropic Giving Pledge”.
Prin semnarea unui act Mark a fost de acord sa-si doneze mai bine de jumatate din avere, in timpul vietii sau dupa moarte. In respectivul club al benefactorilor mai sunt inscrisi inca 57 de miliardari, printre care Bill Gates si Warren Buffet.
La ultima estimare, averea fondatorului Facebook ajungea la aproape 7 miliarde de dolari.
Mark Zuckerberg este si subiectul lungmetrajului Reteaua de socializare”.