Una dintre cele mai iubite sarbatori ale americanilor, Halloween, este celebrata de Google printr-un Doodle animat, prin care le propune internautilor sa participe la Campionatul Mondial al Bomboanelor de Halloween 2015.
Astfel, noul logo al Google Romania este realizat sub forma unui joc animat, in care o vrajitoare pe o matura parcurge un anumit traseu, pe care poate sa adune mai multe bomboane.
Noul logo al Google poate fi trimis de internauti, prin intermediul unui buton special, spre a fi publicat pe retelele de socializare Google+, Facebook si Twitter, dar si prin e-mail.
Halloween (o abreviere pentru All Hallows Evening) este o sarbatoare de origine celtica, preluata de multe popoare din lumea occidentala si nu numai. Halloween-ul se celebreaza in noaptea de 31 octombrie, precedand sarbatoarea crestina Ziua tuturor sfintilor de pe 1 noiembrie.
Fiind una dintre cele mai vechi sarbatori din lume, Halloween-ul este sarbatorit in foarte multe tari, cele mai cunoscute fiind Irlanda, Statele Unite, Canada, Puerto Rico si Regatul Unit, iar ocazional in unele parti ale Australiei si Noua Zeelanda.
Obiceiuri specifice de Halloween sunt realizarea de dovleci sculptati, luminati cu ajutorul unor felinare, folositi la decorarea caselor si gradinilor sau ca lanterne, dar si costumarea in personaje desprinse din povestile de groaza. Copiii costumati astfel colida din casa in casa si sunt recompensati cu dulciuri.
Costumarea si colindatul reprezenta o practica de Halloween in Scotia, la sfarsitul secolului al XIX-lea. Traditia a patruns si in Statele Unite, la inceputul secolului al XX-lea, atat in randul adultilor, cat si al copiilor. Primele costume de Halloween produse in masa au aparut in magazinele americane in anii 1930.
Cele mai populare dulciuri pregatite pentru aceasta sarbatoare sunt merele glazurate, acesta fiind un obicei traditional din Marea Britanie si Irlanda.
Printre alte mancaruri asociate sarbatorii de Halloween se numara barmbrack, o prajitura usoara cu fructe, in care se introduce un inel sau o moneda (obicei din Irlanda), caramele (Marea Britanie), bomboane in forma de cranii, placinta de dovleac, paine de dovleac etc.