mondonews.ro: Cel mai MIC COMPUTER din LUME a ajuns in ROMANIA. Poate fi ACHIZITIONAT in doua variante
Dispozitivul, IntelR Compute Stick, masoara doar 10 cm, ruleaza pe Windows si Linux si transforma intr-un PC functional orice ecran sau televizor, doar cu ajutorul unui cablu HDMI, relateaza capital.ro.
Masurand doar 10 cm, IntelR Compute Stick este noutatea absoluta in materie de computing. Poate fi conectat la orice monitor HDMI care devine automat un computer complet functional, inclusiv televizorul. Datorita conexiunii Bluetooth 4.0, se conecteaza usor la periferice precum mouse si tastatura, iar la Internet, cu ajutorul modulului 802.11b/g/n Wi-Fi built-in.
Display-urile devin computere care functioneaza exact precum cele clasice, utilizatorii putand desfasura activitati precum scrierea si citirea mailurilor, navigarea pe Internet etc. De aceea, IntelR Compute Stick poate fi folosit in domenii precum educatie sau vanzari, pe langa aplicatiile de divertisment pentru acasa.
IntelR Compute Stick este disponibil in doua variante, ambele bazate pe procesorul InteR AtomTM quad-core pe arhitectura Bay Trail. O versiune include 32GB capacitate de stocare, memorie RAM de 2GB si cu Windows 8.1 preinstalat. Cealalta versiune are o capacitate de stocare de 8GB, 1GB memorie RAM si Linux preinstalat.
Daca este nevoie de spatiu de stocare mai mare, IntelR Compute Stick beneficiaza slot SD.
Sursa foto: capital.ro