AmosNews: 26 companii romanesti din domeniul tehnologiei informatiei si comunicatiilor participa la Targul CEBIT 2015
26 companii romanesti din domeniul tehnologiei informatiei si comunicatiilor participa, in perioada 16-20 martie, la cel mai important targ din domeniu CEBIT 2015, ce se desfasoara la Hanovra (Germania).
Pavilionul Romaniei situat in hala 6 stand B 49 a fost organizat de Ministerul Economiei, Comertului si Turismului impreuna cu Asociatia Romana pentru Industria de Electronica si Software - ARIES in cadrul Programului national de promovare a exporturilor cu finantare de la bugetul de stat.
Ceremonia de deschidere oficiala a manifestarii a avut loc la Congress Centrum, discursul de inaugurare fiind sustinut de Cancelarul Germaniei, doamna Angela Merkel.
In pavilionul national, cu o suprafata de 270 mp, expun, sub brandul de ramura RomaniaIT: 123 Contact Form, Ambo Software, Accesa IT Systems, Aptus Software, Arobs Transilvania Software, Ascent Soft, Asterix Software, Beenear, Cobelt Sign, Codespring, Dapredi Soft Sysmtems, Eta Automatizari Industriale, Greensoft, Infrasoft, Innovate Informational Technlogy, Insoftdev, IT Six Global Services, Nexus Electronics, Nordlogic Software, Optima Group, Pentalog, Ropardo, Romsoft, Race Software, Syneto, Tremend Software Consulting.
Principalele domenii de activitate ale companiilor prezente sunt: aplicatiile software pentru structurarea afacerilor, dezvoltarea de software specializat, telemarketing, software pentru testarea produselor si asigurarea calitatii productiei, controlul traficului rutier de transport marfa, cloud computing, aplicatii in domeniul distributiei produselor, dezvoltarea echipamentelor mobile, e-commerce, activitatile bancare si de asigurari, sanatatea s.a..
Companiile romanesti prezinta solutii software si de sistem pentru o gama larga de aplicatii. Totodata, participantii romani isi propun sa identifice noi oportunitati de afaceri si colaborare cu parteneri straini in proiecte ce urmeaza a fi implementate in Romania si alte tari.
CEBIT este cel mai important eveniment global de profil, constituind locul de intalnire pentru specialistii in domeniul hardware si software, al tehnologiilor inovative, sistemelor de telecomunicatii, cu aplicabilitate in sectorul public, industrial si casnic, sistemelor de protectia datelor si achizitii de date de mari dimensiuni, e-commerce, etc.
Tema centrala a CEBIT 2015 este ABILITATEA DE UTILIZARE A UNUI VOLUM FOARTE MARE DE DATE IN MOD RESPONSABIL SI SUSTENABIL - DATABILITY, liderii globali din domeniu fiind unanimi in aprecierea ca progresele acestui sector in perioada urmatoare vor fi determinate de modul in care companiile care activeaza in acest sector vor reusi sa determine utilizarea in comun (dincolo de barierele nationale ale statelor si limitarile inerente ale companiilor) a unui volum cat mai mare de date in domenii cat mai diverse ( infrastructura, productia industriala, serviciile sociale si de sanatate, energia, transporturile etc.).
La CEBIT - 2015 participa peste 3700 expozanti din 75 de tari, dintre care 36 cu pavilion national. Peste 50% dintre expozanti sunt firme din afara Germaniei, fapt ce probeaza gradul ridicat de internationalizare al manifestarii. Se estimeaza un numar de vizitatori de peste 240.000 persoane, in exclusivitate specilialisti si factorii decizionali in domeniu si sunt programate a se desfasura numeroase seminarii si conferinte pe teme din domenii specifice.