Facebook cauta in prezent 1.200 de oameni pe care sa-i angajeze pentru a dezvolta o serie de directii initiate in ultimii ani de companie: ochelarii de realitate virtuala Oculus, satelitii si dronele pentru furnizarea de internet si zonele izolate, dar si centrele de date. Facebook are in prezent aproximativ 10.000 de angajati si venituri anuale de aproape 10 miliarde dolari.
Reuters a consultat anunturile postate de Facebook si a dedus ca cea mai mare retea sociala este in cautarea a 1.200 de angajati care sa dezvolte planuril agresive de investitii gandite pentru 2015, potrivit hotnews.ro.
O directie esentiala tine de ochelarii de realitate virtuala Oculus Rift pe care Facebook vrea sa-i comercializeze, dovada fiind ca se cauta oameni pe logistica,achizitii si gestionare a lantului de furnizori. Cand vor fi lansati ochelarii nu se stie, insa despre produs s-a scris mult, fiind testat de dezvoltatori.
Facebook mai cauta si oameni cu specializare in aeronautica, comunicatii pe frecvente radio si inginerie termica pentru programul cu care vrea sa aduca internet in tarile sarace si in zone izolate cu ajutorul dronelor si satelitilor. Programul a demarat si e operational in patru tari.
Facebook avea 8.358 angajati la final de septembrie 2014. Cele mai noi date nu sunt disponibile, dar se poate estima ca numarul a ajuns in jurul a 10.000.