It.bzi.ro: Un fizician a descoperit locul ideal in care sa pui routerul pentru a avea internet in toata casa
Un fizician a lansat o aplicatie care le permite utilizatorilor sa stabileasca, cu precizie matematica, locul ideal in care trebuie plasat routerul pentru ca semnalul de internet sa fie optim in toata casa.
Fizicianul Jason Cole a fost interesat sa-si optimizeze semnalul WiFi din apartament si a atacat problema cu precizie matematica, scrie Daily Dot.
Cole a inceput sa-si cartografieze locuinta, atribuind valori de reflexie peretilor si folosind ecuatiile Helmholtz pentru a crea un model a undelor electromagnetice emise de router. Previzibil, routerul ar trebui plasat in mijlocul casei.
Ulterior, pentru a imbunatati calculele, a luat in considerare si faptul ca materialul din care sunt facuti peretii poate absorbi mai mult sau mai putin undele.
Modelul publicat pe blogul sau a starnit interesul internautilor, iar Cole a decis sa faca o aplicatie de Android care cartografiaza locuintele utilizatorilor pentru a stabili punctul ideal in care trebuie plasat routerul pentru ca semnalul de internet sa fie optim in toata casa.