buhnici.ro: 15 Noiembrie
Acum 27 ani copilul din poza impartea camera de spital cu victimele revolutiei de la Brasov din 15 noiembrie 1987. Eu aveam o banala apendicita care dadea in peritonita iar tata a facut imposibilul pana a gasit o Skoda care sa poata circula in ziua aceea de la Codlea la Brasov. Mi-am gasit sa mananc seminte de bostan cu tot cu coaja in ziua de alegeri. La ora 6 eram pe masa de operatie la rand cu revolutionarii despre care restul tarii auzea doar la Europa Libera. Insa eu habar nu aveam.
Nu intelegeam de ce oamenii din jurul meu erau preocupati si se tot uitau pe geam la ambulantele care luminau ceata in albastru.

Au mai adus catva

Am vazut atunci oameni zdreliti dar nimeni nu se plangea in salonul aglomerat. O femeie pansa o gaura adanca in umarul unui tip furios, care se uita mereu la usa ori pe fereastra. Era prima data cand vedeam asa ceva. Ce tin minte insa foarte limpede este ca nimeni nu se plangea. Un batran din salon era responsabil cu povestile si incurajarea. Ma imbarbata noptile sa nu ma plang ca buba aia trece pana ma insor. Ce sunt trei ate innodate frumos?
Am inteles devreme ca m-am nascut intr-un loc in care oamenii nu se plang si au curaj. Probabil, sper, ca ceva din curajul brasovenilor s-a lipit atunci pe caracterul meu. Daca nu curaj, un dram de nebunie.
Dupa inca 17 ani, acum fix 10, eram arestat la bulgari. E o decada de la momentul care mi-a rasturnat lumea pe dos. Nu am povestit nimanui toate nenorocirile pe care le-am indurat acolo si poate ca e mai bine sa nu o fac, dar pot sa va spun un lucru. Vad acum la televizor oameni care si atunci erau la putere, oameni pe care i-am deranjat cu ancheta mea filmata cu o camera ascunsa in magazinele duty-free din Vama Giurgiu.
Din 1999 sunt jurnalist si am vanat hot de toate felurile cu tot ce am stiut. De vreo 3 ani poate vi se pare ca am dat-o pe distractie cu gadgeturile si tehnologia. Mai ganditi-va totusi putin la zilele care au trecut. De pe ce ecran ma cititi acum? Cum ati ajuns aici? Cat de important a ajuns pentru constiinta ta sa stii, sa afli, sa te faci auzit? Internetul este noua Piata Universitati! De acum trebuie sa inveti sa lupti si pentru el pentru ca politicienii nu respecta decat oamenii pe care nu ii pot controla.
Sursa: Blogul lui George Buhnici (realizatorul rubricii iLikeIT cu George Buhnici | Stirileprotv.ro)