Softpedia.com, aflat in al patrulea an de existenta, este unul din primele 10 site-uri din punct de vedere al numarului de utilizatori de Internet din Romania. Din cei peste 4,8 milioane utilizatori lunari ai serviciului de download de programe, peste 580.000 dintre acestia sunt vizitatori din Romania.

Desi procentual aceaasta cifra este modesta, cei 12% din utilizatori romani sunt in crestere constanta fata de anul trecut. Motive sunt mai multe: forumul Softpedia in versiunea romaneasca a ajuns la peste 25000 membri activi inregistrati, dar adevaratul motiv al site-ului este nou-lansata sectiune de stiri, care vine sa completeze suita de sectiuni oferite vizitatorilor.

Aceasta sectiune beneficiaza de aportul unei echipe de editori care fac o selectie riguroasa a stirilor de pe site, ceea ce creste mult valoarea fluxului informational pe site. Rezultatele au fost imediate, potrivit comentariilor oficialilor site-ului, care au tinut sa precizeze ca de la lansarea acestei sectiuni de stiri, proportia de utilizatori din Romania a crescut semnificativ.

Acest univers de aproape 600.000 romani face ca Softpedia sa fie reconsiderata de advertiseri pentru campaniile online de pe Internetul romanesc, nu doar de catre firmele si produsele IT/Telecom, ci si de catre marci si produse de larg consum.