It.bzi.ro: Ii dai calculatorului Shut Down in fiecare zi? Iata ce spun specialistii despre asta

Tehnologia e tot mai mult parte din viata noastra, insa cateva pareri false despre ea s-au incetatenit.
Folosim des, acum, telefoane si tablete, laptopuri insa tot exista cateva intrebari pe care ni le punem, referitoare la aceste gadgeturi.
Iata lista miturilor pe care e cazul sa nu le mai crezi, potrivit BusinessInsider.

1. Mac-urile nu iau virusi. Nimic mai fals. Un troian a afectat mii de calculatoare in 2012.

2. Navigarea incognito in browser inseamna ca esti anonim. Deloc. Tot ce inseamna, daca folosesti modul incognito de la Chrome este ca browserul nu va tine minte in istoric ce faci si nu te va loga automat pe diverse site-uri.

3. Daca lasi telefonul la incarcare peste noapte, ii distrugi bateria. Multe dintre smartphone-uri sunt suficient de destepte si opresc incarcarea atunci cand bateria ajunge la 100%.

4. Mai multi megapixeli inseamna camera mai buna. Ce conteaza este marimea pixelului, nu numarul lor.

5. Nu-ti incarca telefonul decat daca e aproape descarcat complet. Chiar e mai bine pentru el daca il incarci mai des!

6. O rezolutie mai mare e intotdeauna mai buna pentru ecranul unui telefon. Ochiul uman reuseste sa distinga pana la 300ppi, nu mai mult.

7. Nu e bine sa-ti incarci telefonul cu incarcatorul de la tableta. Sigur, e bine ca telefonul sa fie incarcat cu incarcatorul lui. Insa e nevoie de un an ca sa vezi efectele telefonului incarcat cu incarcatorul de tableta.

8. N-ar trebui sa-i dai shut down calculatorului in fiecare zi. Ba da, pentru ca in felul acesta vei solicita mai putin bateria lui, dar si unele componente interne.