it.bzi.ro: Pericolul la care iti expui calculatorul, fara sa stii

Cei care obisnuiesc sa urmareasca pe Internet diverse videoclipuri amuzante trebuie sa stie ca acestea au capacitatea de a introduce in calculator programe nedorite ce pot face mult rau acestuia.
Conform cercetatorului in domeniu, Morgan Marquis-Bore, chiar si cele mai bine protejate calculatoare sunt expuse acestui pericol, scrie digitaltrends.com.
Asemenea virusi nu necesita vreo actiune speciala din partea utilizatorului, ci se infiltreaza singuri.
Mai mult, el nu trebuie sa urmeze vreun link pentru a-i lua, asa cum se intampla de obicei. Problemele pe care le va avea se limiteaza doar la browserul deInternet, desi uneori e posibil ca programul nedorit sa se raspandeasca prin altele precum Flash, Java sau QuickTime.
Astfel, din cauza unui videoclip aparent lipsit de pericol, hackerii pot urmari conversatiile private pe un calculator si au puterea chiar de a obtine informatii legate de contul bancar al unei persoane. Acelasi specialist a dezvaluit faptul ca Google si Microsoft lucreaza in prezent la remedierea acestei situatii dificile.
Companiile sunt cele mai expuse, ele avand nevoie de masuri suplimentare in acest sens. Cea mai sigura solutie ramane criptarea informatiilor, caci antivirusul nu este de ajuns pentru o protectie completa.