Sony si-a reinnoit ieri gama prosumer a camerelor foto digitale cu doua modele: Cyber-shot DSC-H9, respectiv Cyber-shot DSC-H7 care inlocuiesc predecesoarele lor H5 si H2. Ambele modele dispun de un senzor CCD de 8.1 MP (3264x2488 pixeli) si lentile Carl Zeiss care ofera un zoom optic de 15x (31-465mm). Nu putea lipsi din lista de dotari Super Steady Shot, tehnologia proprietara Sony de stabilizare a imaginii, foarte utila la fotografierea la distante focale mari.

Sony incorporeaza o noua tehnologie in H9 si H7 ce are la baza algoritmi de predictie pentru cresterea vitezei de focusare la fotografierea obiectelor aflate in miscare. Practic, camera calculeaza unde va fi obiectul in momentul capturii imaginii scazand astfel timpul de focusare.

Diferentele dintre cele doua modele H9 si H7 se rezuma la posibilitatea primului de a fotografia in conditii de intuneric deplin si la dimensiunea ecranului. Daca H9 ofera un LCD de 3" la rezolutia de 230.000 pixeli si care acopera o mare suprafata a camerei, H7 se rezuma la 2.5" si 117.000 pixeli. Aparatele pot filma la rezolutia 640x480 pixeli si 30 de cadre pe secunde. Ambele dipsun de iesire video HDTV prin care se pot vizualiza pozele la calitate ridicata pe televizoarele compatibile high definition.

Gama prosumer se incadreaza prin pret si calitate intre aparatele compacte si cele profesionale DSLR. Cele doua modele lansate de Sony se apropie si mai mult de DSLR-uri prin utilizarea senzitivitatii maxime ISO3200, a timpului minim de expunere de 1/4000s si, de asemenea, incorporeaza procesorul de imagine Bionz, prezent la Sony Alpha DSLR-A100 care lansat in toamna anului trecut.