Symantec, un jucator foarte important al domeniului securitatii informatice, a lansat Norton 360, ultima suita in domeniu. Norton 360 este un produs complet ce include pe langa obisnuitul antivirus si: firewall, antispyware, utilitar de optimizare al sistemului de operare si utilitar impotriva tehnicilor antiphising care se integreaza in browser-ele web.

Un modul mai rar intalnit la acest gen de suite software, dar foarte util de altfe, este cel de back-up al datelor. Nu este dezvoltat superficial ci chiar concureaza cu produsele dedicate acestui domeniu. Salvarea datelor se poate face pe diferite medii: pe unitati optice si harddisk-uri, evident pe retea prin ftp, sau chiar pe Internet. Symantec ofera gazduire online de pana la 2 GB fiecarui cumparator al pachetului complet, spatiu care poate fi extins printr-o plata suplimentara.

Pretul suitei Norton 360 este de 79.99$, disponibil in momentul de fata doar la achizitionarea de pe site-ul producatorului, urmand ca la jumatatea luni martie sa apara fizic si pe rafturile magazinelor. Pentru cei aproape 80$ cumparatorii primesc un pachet complet de securitate, 2GB spatiu de stocare online si 12 luni de acces la update-urile aplicatiei.