Excel este un software care va permite sa creati tabele si sa calculati si analizati date. Acest tip de software este denumit software pentru foi de calcul. Excel va permite sa creati tabele care sa calculeze automat totalurile valorilor numerice pe care le introduceti, sa imprimati tabele in aspecte ingrijite si sa creati grafice simple.
Excel face parte din suita de produse "Office", care combina mai multe tipuri de software pentru a crea documente, foi de calcul si prezentari, precum si pentru a gestiona posta electronica.

• De ce este denumit "Office"?
Poate ca va intrebati de ce produsele software de creare de documente si de calcul tabelar pe care le utilizati acasa fac parte dintr-o suita de software denumita "Office". Motivul tine de istorie. Inainte, produsele software de creare de documente si de calcul tabelar se utilizau in principal pentru lucrul la birou, (Office in engleza). Software-ul a fost introdus intr-o suita de software pentru lucru, de aceea a fost denumit "Office". De atunci, computerele personale au devenit populare si acasa, dar suita de programe software care combina crearea de documente si calculul tabelar este denumita inca "Office".

• Referirea la Excel
Excel este denumit de obicei "Excel" in ecranele de software sau in ajutor. De asemenea, este denumit "Microsoft Excel", "Office Excel" si "Microsoft Office Excel 2007". Acestea reprezinta toate software-ul pentru foi de calcul Excel.

• "Excel" poate fi utilizat si ca software de creare de documentatie?
Excel este un software pentru foi de calcul, dar, pentru ca are nenumarate caracteristici de aspect de tabel si imprimarea se poate limita la o pagina, exista persoane care il utilizeaza si ca software de creare de documentatie. Pe de alta parte, Excel nu are formatarea de text sofisticata si caracteristicile de aspect al caracterelor din Word. Recomandam sa selectati software-ul pe care il veti utiliza in functie de tipul de document pe care doriti sa il creati.

Sursa : office.microsoft.com