Un minor valcean este cercetat de oamenii legii dupa ce a fost prins ca foloseste pe Internet numele unei companii de telefonie mobila pentru a face rost de bani. In urma cu trei zile, reprezentantii unei companii de telefonie mobila au sesizat organele de cercetare penala din judetul Valcea cu privire la faptul ca, in ultimele zile, au aparut pe Internet oferte pirat avand in grila de prezentare numele unor companii precum Connex si Vodafone. Prin aceste oferte, toti clientii care incercau sa reincarce cartelele telefonice preplatite erau inselati.
Din investigatiile efectuate de lucratorii Serviciul de Combatere si Criminalitate Organizata (SCCO) Valcea, in colaborare cu specialistii respectivei companii, s-a reusit identificarea autorului acestor oferte frauduloase in persoana lui A. D. (16 ani), cu domiciliu in Ramnicu Valcea. La o zi de la identificare, probele au fost prezentate procurorilor de la DIICOT- Biroul Teritorial Valcea.
In baza autorizatiei solicitate Judecatoriei Ramnicu Valcea a fost efectuata o perchezitie la domiciliul minorului A. D.. "Cu aceasta ocazie a fost gasita o unitate centrala de calculator aflata in functionare. Am descoperit pagini de vanzare pe e-bay, adrese cu mesaje pe yahoo.com in care erau oferite spre vanzare pachete promotionale (la oferta Vodafone, un cent pe minut), precum si alte date ale unor produse oferite fictiv spre comercializare. De asemenea, au mai fost gasite si ridicate in vederea cercetarilor sase telefoane mobile, carduri de memorie si alte dispozitive de stocare a datelor informatice, precum si o serie de inscrisuri continand date de interes in cauza", a declarat subcomisarul Marcel Sardaru, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ).
Urmeaza ca, in functie de rezultatul cercetarilor care se vor desfasura in perioada imediat urmatoare, sa fie stabilite legaturile infractionale si alte date de interes pentru solutionarea legala a cauzei.
Pedeapsa pentru astfel de infractiuni este intre 10-12 ani de inchisoare.