I like IT: Orange a lansat un serviciu nou, valabil si pentru clientii celorlalti operatori. Cum puteti beneficia de internet GRATUIT

Orange Romania a anuntat ca, din 25 martie 2014, toti clientii sai se pot conecta la internet si prin intermediul retelei wireless Orange - una dintre primele retele din Europa compatibila cu sistemul Passpoint.
In acest sistem Passpoint, autentificarea NU se realizeaza cu nume de utilizator si parola, ci doar cu ajutorul cartelei SIM a clientilor.
Folosirea acestei tehnologii permite conectarea si autentificarea automata a utilizatorilor, iar Orange sustine intr-un comunicat de presa ca "asigura cel mai inalt grad de securitate a informatiei intr-o retea Wi-Fi, posibil in acest moment".
Sistemul nu este insa compatibil cu toate tipurile de smartphone. Astfel, clientii care folosesc dispozitive compatibile acestei tehnologii (terminale cu iOS7 sau anumite terminale Samsung cu sistem de operare Android) se vor conecta automat si in mod securizat in orice hot spot Orange, daca aleg "SSID Orange Mobile Wi-Fi". Accesul se realizeaza fara sa fie necesara o configurare prealabila, singura conditie ce trebuie indeplinita este ca interfata Wi-Fi sa fie deschisa.
In schimb, utilizatorii care nu detin dispozitive compatibile Passpoint, dar care suporta protocolul EAP-SIM/AKA, se vor putea conecta daca selecteaza manual acest tip de autentificare la prima incercare de conectare la retea. Ulterior primei autentificari, toate conectarile se vor realiza automat.
De asemenea, orice utilizator de servicii de telefonie mobila, indiferent de reteaua in care este inregistrat, se poate conecta gratuit la hot spot-urile Orange Wi-Fi timp de 2 ore, autentificarea se face prin portal, iar parola se primeste prin SMS. Pentru clientii Orange accesul este nelimitat prin tehnologia Passpoint.

Lista telefoanelor care suporta protocolul EAP-SIM/AKA este disponibila pe http://www.orange.ro/wi-fi-zone.