It.bzi.ro : Acces la Internet pentru toata lumea! Cum va fi posibil

Facebook si Ericsson lucreaza la un proiect comun, care are ca scop extinderea ariei de conectivitate la Internet.
Prin initiativa Internet.org, constitutita sub forma unui laborator pentru inovare, cele doua companii isi propun sa faca "accesul la Internet disponibil pentru toata lumea".
Colaborarea va furniza mediul si expertiza necesare pentru optimizarea aplicatiilor, retelelor, dispozitivelor si serviciilor pentru urmatoarele 5 miliarde de utilizatori.
Laboratorul urmeaza sa fie deschis in a doua jumatate a anului 2014, in campusulFacebook din Menlo Park, California, scrie ZDNet, care citeaza un comunicat de presa al Ericsson.
In cadrul acestui laborator, expertii vor incerca sa gaseasca solutii pentru eliminarea barielelor fizice care impiedica accesul la Internet al tuturor oamenilor.
Dezvoltarii nu au acces decat la reteaua din zona in care se afla si, in contextul in care exista o varietate de tipuri de retele la nivel global - 2G, 3G, 4G si Wi FI, la care sunt conectate multiple dipozitive cu diferite sisteme de operare, aceasta complexitate poate ridica probleme.
Laboratorul va facilita multiple medii de retea pentru testare si optimizare, toate intr-un singur loc, iar Ericsson va furniza partenerului sau american si dezvoltatorilor de aplicatii abilitatea de a simula diferite medii retele din intreaga lume.
Anuntata in august 2013, initiativa Internet.org a fost creata cu scopul de a face accesul la Internet disponibil pentru cele doua treimi din populatia lumii care nu sunt conectate inca.