It.bzi.ro: De ce nu este bine sa dormi cu telefonul in camera

Cercetatorii americani au ajuns la concluzia ca dormitul cu telefonul in aceeasi camera este un obicei prost, care ne strica somnul, existand in schimb o solutie extrem de ieftina: banalul ceas cu alarma.
"Este ca o panta alunecoasa. Din moment ce ai pus mana pe telefon pentru a vedea cat este ceasul, ajungi sa navighezi pe internet si sa ramai treaz", explica cercetatorii, potrivit NDTV.
"Daca te trezesti in miezul noptii si-ti verifici telefonul, inevitabil vei deveni frustrat sau ingrijorat de ceva ce ai vazut, corpul devenind astfel tensionat", mai spun oamenii de stiinta.
David M. Claman, directorul Centrului de Tulburari ale Somnului din California, spune ca prezenta smartphone-urilor in dormitoare a dus la o crestere deprobleme cu somnul pentru pacientii sai.
"Oamenii intre 20 si 30 de ani au probleme cu insomnia in principal din cauza telefonului", spune Claman.
Toate aceste intreruperi ale somnului se traduc in pierderi. Un studiu efectuat in 2011 arata ca insomnia a dus la pierderi anuale de 2,280 de dolari pe cap de muncitor, din punctul de vedere al unei productivitati mai scazute.
Un motiv pentru aceasta problema este ca toate telefoanele beneficiaza de functia de alarma, astfel ca ceasurile normale au disparut din dormitoare.