DeCeNews : Fan Courier, cu afaceri de 61 milioane de euro, vrea masini electrice in Centrul Vechi

Pentru anii urmatori, reprezentantii companiei Fan Courier vor sa faca un parteneriat cu Primaria capitalei, astfel incat in zona Centrului Vechi sa nu mai aiba acces decat masinile electrice. In acest sens, s-au purtat negocieri cu un constructor de automobile pentru livrarea acestor masini, in pofida pretului destul de ridicat. Proiectul este la nivel de discutii, urmand ca si primarul general, Sorin Oprescu, sa fie de acord cu aceasta propunere, aici fiind vorba si de infrastructura, fiind vorba de instalarea unor statii de alimentare cu energie electrica pentru acumulatorii automobilelor electrice, au mai declarat reprezentantii Fan Courier.
Cu investitii de circa sapte milioane de euro in 2013, Fan Courier estimeaza cresteri de circa 10 la suta a cifrei de afaceri si pentru anul 2014.
Fan Courier, una dintre cele mai mari firme de curierat din Romania, cu o cota de piata de circa 20 la suta, a incheiat anul 2013 cu afaceri de aproximativ 275 de milioane de lei, cu 15% mai mult fata de 2012.
Potrivit reprezentantilor companiei, cele mai mari cresteri au fost inregistrate in luna noiembrie 2013, cand, fata de alte tari europene, in Romania a prins foarte bine Black Friday, cu cresteri de pana la 40 la suta a cifrei de afaceri. De asemenea, reprezentantii companiei sunt multumiti de afacerile din acest an, caracterizandu-l ca unul foarte bun pentru curierat.
Vanzarile online a devenit motorul cresterii cifrei de afaceri, principalul partener al Fan Courier fiind emag, care de altfel detine circa 70 la suta din comertul online din Romania. In 2013, Fan Courier a extins gama de servicii de curierat rapid Express Loco la nivel national si a lansat serviciul Collect Point in 153 de statii OMV.