www.ro.ro informeaza: Google ataca legile antigay cu un doodle special inainte de deschiderea JO de la Soci: "A practica sport e un drept al omului, fara discriminari".
Google celebreaza deschiderea Jocurilor Olimpice de la Soci cu un logo anti-discriminare, aluzie la legile de cenzura a comunitatii gay date de presedintele rus Vladimir PutinDoodle-ul de azi al Google este colorat in nuantele inelelor Jocurilor Olimpice, dar este adaugata si culoarea portocaliu, aducind astfel cu steagul comunitatilor gay.
Cu cateva luni inainte de startul Jocurilor Olimpice, Parlamentul rus a aprobat legi ce sanctioneaza orice forma de manifestare in public a comunitatilor gay, legi ce au fost primite cu ostilitate de tarile occidentale.
Cel mai mare motor de cautare din lume insoteste doodleul cu un citat din Carta Jocurilor Olimpice. "A practica sport este un drept al omului. Fiecare individ trebuie sa aiba posibilitatea de a face sport, fara discriminari de orice fel si in spiritul Jocurilor Olimpice, care inseamna intelegere reciproca in spiritul prieteniei, al solidaritatii si al fair play-ului".
Intr-un interviu la NBC, presedintele Barrack Obama a declarat ca a ales permita atletilor americani care au recunoscut ca sint gay sa faca parte din delegatia Statelor Unite la Soci. Pantinatorul Brian Boitano si jucatoarea de hochei Caitlin Cahow sint cei doi sportivi la care Obama se refera.
"Fara indoiala, vom face clar ca noi nu toleram legile discriminatorii de nici un fel", a spus Obama.