MESAJUL CUTREMURATOR scris de rezidenta decedata in accidentul de la Cluj pe pagina sa de Facebook

Avea doar 23 de ani si o intreaga viata inainte. Isi dorea sa ajunga un medic de renume, facea voluntariat, se zbatea sa invete cat mai mult din tainele medicinei si sa salveze vieti. Destinul i-a fost insa curmat tragic... prea devreme! Aurelia a lasat in urma ei un mesaj tulburator: "Whatever you do will be insignificant, but it is very important that you do it" (n.red. Orice ai face e nesemnificativ, dar e foarte important sa o faci). Aurelia facea practica la spitalul Fundeni si a plecat ca voluntar impreuna cu o echipa de transplant la Oradea, pentru recoltarea unui ficat. Fata se afla in avion ca voluntar in cadrul programului de transplant. Era o studenta foarte apreciata, acesta fiind si motivul pentru care a fost aleasa sa participe misiune.
In momentul in care echipa de salvare a ajuns la locul accidentului Aurelia Ion a fost gasita in stop cardio-respirator, in hipotermie severa.
Medicul sef al UPU Cluj, Adela Golea, a declarat, marti dimineata, ca tanara a fost gasita in stop cardio-respirator, avea traumatisme craniene, fracturi la membre, la bazin, la coloana cervicala si era in stop cardio-respirator, cu temperatura corpului de 18 grade. Ea a precizat ca s-a incercat resuscitarea tinerei pe toata durata interventiei de coborare a celorlalte cinci victime, insa manevrele au esuat.
"Studenta avea multiple fracturi si traumatisme si hipotermie severa", a declarat medicul sef al UPU Cluj, Adela Golea.
Procurorii au dispus ca autopsiile in cazul pilotului Adrian Iovan si al studentei sa fie facute la Campeni (Alba), localitate in care se afla trupurile neinsufletite ale acestora, afirma conducerea IML Cluj, care initial anuntase ca pilotul si fata vor fi adusi la Cluj.

Sursa: libertatea.ro