Primul-ministru Victor Ponta l-a desemnat in aceasta dimineata pe vicepremierul Gabriel Oprea sa ii prezinte o informare pana la sedinta de Guvern ce va avea loc maine, despre modul in care a actionat fiecare institutie in parte, in cazul operatiunilor de ieri, dupa producerea accidentului aviatic din judetul Cluj.
Toate aceste informatii vor fi transmise Primului-Ministru, pentru ca, in cursul sedintei de guvern de maine, sa fie analizata activitatea fiecarei institutii implicate si sa fie luate masurile care se impun.
Serviciul de Transmisiuni Speciale ar fi localizat gresit locul aeronavei prabusite, potrivit unor surse citate de B1 TV. In baza informatiilor primite de la operatorii de telefonie mobila au facut o analiza si au stabilit locul in care avionul a aterizat fortat.

Nu se stie care este marja de eroare a calcului.

"Localizarea locului evenimentului in Sistemul 112, s-a realizat potrivit prevederilor legale, pe baza informatiilor furnizate de operatorii de comunicatii mobile odata cu primirea primului apel la 112, respectiv la nivelul sectorului celulei din care a fost generat acesta si a fost pusa la dispozitia institutiilor care au participat la operatiunea de cautare si salvare", se arata intr-un comunicat transmis de Biroul de presa al Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS).
Pilotul Adrian Iovan si o studenta si-au pierdut viata dupa ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul caruia se afla un echipaj medical a aterizat fortat, luni dupa-amiaza, intr-o zona muntoasa accidentata, la peste 1.400 de metri altitudine, la granita judetelor Cluj si Alba. Unul dintre medicii din aeronava a reusit sa sune la 112, la ora 16.16, anuntand incidentul.

Sursa: pesurse.ro