It.bzi.ro: Te suna des cu numar ascuns? Acum ii poti afla numarul de telefon

Probabil ca orice posesor de telefon mobil a trecut macar o data prin situatii deranjante din cauza celor care fac glume proaste, sunand la ore nepotrivite sau adresand injurii, sub protectia oferita de ascunderea numarului. Site-ul videotutorial.ro le ofera cateva ponturi celor care vor sa afle numarul unui astfel de "glumet".
"Tot ce trebuie sa facem este sa cream un cont pe un serviciu VoiceIP. Acest serviciu ne va aloca un numar pe care il putem folosi in telefonul sau smartphone-ul nostru pentru a devia toate apelurile primite, doar apelurile carora le dam ocupat, doar apelurile la care nu raspundem sau apelurile primite cand nu suntem in aria de acoperire a providerului de telefonie mobila. (...) Orice telefon sau smartphone suporta call forwarding adica devierea unui apel. Va trebui sa cautati aceasta functie in telefonul vostru la Setari apeluri sau Call Settings.
In optiunea Call forwarding se trece numarul catre care doriti sa deviati, in cazul nostru numarul VoiceIP, pentru una dintre situatiile disponibile: Always Forward (Deviati toate apelurile), Forward when busy (Deviati cand respingeti apelul), Forward when unanswered (Deviati cand nu raspundeti) sau Forward when unreachable (Deviati cand nu va aflati in aria de acoperire). (...)
Cea mai buna alegere sunt primele doua optiuni: Always Forward sau Forward when busy", se arata in articolul publicat pe site-ul videotutorial.ro.