It.bzi.ro - Teorie halucinanta despre tot ce ne inconjoara: Universul nu exista!

Oamenii de stiinta vin cu o noua teorie referitoare la univers, acestia afirmand ca, de fapt, lumea in care ne aflam poate fi doar o holograma - proiectia unui alt cosmos.
O teorie controversata propusa in anul 1997 de fizicianul Juan Maldacena sugereaza ca intregul univers si tot ceea ce vedem este doar o proiectie, si nu ceva real, scrie Daily Mail.
Pana in prezent, ciudata teorie nu a fost testata, insa modele matematice recente sugereaza ca acest principiu ar putea fi adevarat.
Potrivit teoriei, gravitatia din univers provine din corzi subtiri, vibrante. Acestea reprezinta, de fapt, holograme sau evenimente care au loc intr-un cosmos mai simplu si mai neted.
De asemenea, profesorul Maldacena mai considera ca universul exista in 9 dimensiuni ale spatiului si una a timpului. Cercetatorii japonezi sunt cei care au incercat sa abordeze aceasta problema furnizand dovezi matematice ca principiul holografic ar putea fi unul corect.
Principiul sugereaza ca, asemenea unui cip pe cartea de credit, exista o suprafata bidimensionala care contine toate informatiile necesare pentru a descrie un obiect tridimensional, care, in cazul nostru, este universul.
Teoria sugereaza ca intregul univers poate fi vazut drept "o structura bidimensionala proiectata pe un orizont cosmologic", sau, mai simplu, ca universul in care credem ca locuim este o proiectie 3D a unui univers alternativ 2D.