Senatorul ADRIAN ANGHEL a sustinut o declaratie politica cu titlul: "Proiectul E-VIZA", pe care o puteti citi in continuare.

Doresc sa salut initiativa Ministerului Afacerilor Externe de a lansa proiectul E-VIZA - portal electronic pentru facilitarea procesului de obtinere a vizelor. Consider ca proiectul este o masura eficienta care va contribui semnificativ la imbunatatirea sistemului de procesare a cererilor de viza pentru Romania prin crearea acestui nou serviciu electronic care va permite solicitantilor sa isi intocmeasca online dosarul de aplicare. De asemenea, cred ca acest proiect va avea un impact pozitiv in ceea ce priveste turismul, sectorul de afaceri si sistemul universitar, domenii pentru care aplica cel mai des solicitantii de viza pentru Romania si, pe de alta parte, va conferi consulilor romani posibilitatea de a presta un serviciu modern, oferind un instrument de lucru care va permite o mult mai buna gestionare si solutionare in timp a cererilor de vize. Acest portal va contribui la facilitarea accesului solicitantului de viza catre misiunile diplomatice ale Romaniei, reprezentand in acelasi timp un portal de informatii pentru aplicanti, ajutandu-i in acest fel sa aiba pregatit dosarul cand ajung la ghiseu si reducand astfel durata de asteptare, cu respectarea tuturor rigorilor care se impun in materie de acordare de vize.
Sunt de parere ca lansarea acestui portal, este un pas deosebit important in ceea ce priveste imbunatatirea comunicarii si serviciilor oferite de misiunile diplomatice ale Romaniei aflate pretutindeni in lume, precum si un punct de plecare pentru elaborarea si implementarea de solutii care sa vina atat in sprijinul cetatenilor straini care isi doresc sa vina in tara noastra, cat si in sprijinul romanilor de peste granite.